Personligt om mig

Helga Messel. Jag har arbetat med karriärrådgivning i egen firma Lär i tid sedan 1999. Jag är beteendevetare med lång erfarenhet som utbildningschef, processcoach och konsult. 

Nu är det skördetid och dags att använda mina erfarenheter i nya sammanhang - som rådgivare och samtalspartner för mogna människor i slutet av arbetslivet - coach online. 

Det är en tid för eftertanke, reflektion och ny orientering.

Jag är engagerad i  Senioruniversitetets  programgrupp för kultur och litteratur.

(Foto Louise Bilgert)

 

Kolla Bloggen!

Din nyhet!

Grit – Konsten att inte ge upp

Grit är en egenskap som har gett mycket viktiga bidrag till synen på inlärning. Den amerikanska professorn i psykologi Angela Duckworth har utvecklat tankegångarna i boken Grit – konsten att inte ge upp, (2018). “Grit” star för en kombination av uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Vissa har lättare än andra för att motivera sig att kämpa för en belöning som kommer längre fram.

2019-02-18

Kvalitetssäkra coachningen med hjälp av 

"ECVision Competence Framework - en europeisk referensram för handledning och coachning"

Läs mer och ladda ned www.anse.eu/ecvision/products eller läs mer på bloggen!

 Du kan även ladda ned checklistor och utvärderingsformulär här på sidan ECVisionprojekt!

 

 

 

 

 "Stolarna" Ionescos absurda pjäs på Dramaten!

Säkert är vi många som minns den från vår ungdom: ett gammalt gråmelerat par som minns gamla brustna drömmar och fabulerar fram ett sanslöst möte med berömda personer!

Hur reagerade vi då? Hur verkligt känns den inte nu? Gå och se pjäsen och du känner igen dig och litet till ...

2018-10-28

Fråga?

"Jag såg fram till pensionen men nu känns det rätt långtråkigt, tomt på nåt sätt. Jag funderar mycket på vad jag skulle kunna göra men har svårt att komma fram till något. Hur ska jag veta vad jag vill, egentligen..."

(läs vidare under fliken Problemlösning)

  

Att växa och lära hela livet! 

Detta är ett forum för dig som söker stöd och inspiration för att skapa ny mening i ditt liv när du går i pension. Jag erbjuder dig coaching online.

Det är fortfarande din stund på jorden även om tiden i arbetslivet närmar sig slutet eller redan är avslutat. Vi kan fortsätta att växa och lära hela livet om vi vill.

Att gå i pension är en stor omställning för många.

Äntligen får jag tid för allt jag vill göra som jag aldrig hunnit med, säger en del.

Andra blir helt vilsna inför friheten, känner sig plötsligt värdelösa och vet inte hur de ska använda sin tid, livserfarenhet och kompetens i nya sammanhang.

Vi blir allt fler som inte känner igen oss i de gamla föreställningar om pensionärslivet. Vi blir gamla i en ny tid, säger Bodil Jönsson och nu är det tid för det meningsfulla.

Välkommen!