Publicerat

 

På väg - en tanke och erfarenhetsbok i Livs-och karriärplanering  

kom ut på internetförlaget bookboon.com i maj 2016 och kan beställas därifrån på www.bookboon.com

Boken är en vidareutveckling av Ta steget och innehåller även nya avsnitt och lärdomar från EU-projektet ECVision, se närmare under EC-vision. 

Första läsarkommentar: "Nu har jag läst, fått nya insikter och ny inspiration. Särskilt intressant var det att få ta del av alla vittnesbörden om  de positiva effekterna över längre perioder. Jag har ofta saknat just detta, trots att vi borde se det som det verkligt viktiga med utvecklingsprojekt  där deltagarna är i fokus. Idén att gå tillbaka och fråga dem efter en tid - kanske 3-5 år - är nog det bästa sättet att få reda på om vi gör verklig nytta (eller ej). Jag kommer att läsa dina länkar också. 

Bra jobbat!"  Åke Reinholdson (internationell HR-manager och konsult)
 

"Full pott för prestigelösa avslöjanden"

Så här skrev Tidningen Personal och Ledarskaps recensent om "Goda förebilder och fega, rädda halvgudar":

"Det är härligt uppfriskande med en bok som så prestigelöst vågar utmana och ifrågasätta rådande tankar och beteenden. Ska du bara läsa en bok under året så är det denna"  

Linda Badner, chefredaktör säger:

"...långa och rika yrkesliv som placerar HR och ledarskap i ett vidare perspektiv. Här finns inga fyrfältsmodeller och konsultfloskler för 1200 kr i timmen, däremot scener ur karriärer som präglats av civilkurage, integritet och ständig nyfikenhet".

Birgitta Persson, utvecklingsstrateg och skribent säger:

"...Författarna är med sitt sätt att tänka och handla goda förebilder för den som vill skapa nya mönster, undersöka vilka frågor de ska ställa, hur de själva kan agera. I boken har författarna generöst delat med sig av sina erfarenheter. För att stilla din nyfikenhet är det bara att börja läsa." 

Flera publikationer 

Min minnesbok som också kan ses som livs-och karriärutveckling i praktiken är "Att mötas- att minnas - en liten bok om vänskap", 2007, kan beställas via www.adlibris.se

 

Dessutom har jag för olika uppdragsgivare producerat många utvecklingsverktyg för kompetensutveckling för individ, grupp och organisation, utvecklingssamtal och flera interaktiva verktyg på CD-Rom/internet.

Se om ditt hus - Gör din egen utvecklingsplan, 1994

För din talan -  Lär dig kommunicera och förhandla, 1996

Allt har sin tid - Ta makten över din tid och ditt liv, 1999

När arbetstid blir lärtid  - Kompetens- och teamutveckling, 2001

Det gäller mig - Nu satsar jag på framtiden!, 2002

 

 

 

Boken bygger på mitt och Anita Lundins långa yrkesliv varav många år som kvinnliga chefer. Vi sticker ut hakan, synar rådande trender och maktspel bakom vackra ord. Hjälper dig att undvika snubbeltrådar, bli modigare och lita på din egen kompetens. 

Beställ på www.vulkan.se